Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe ślimaczki

Cynamonowe ślimaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 8893

Są naprawde smaczne i wcale nie trudne do przygotowania,może czasochłonne ale jak każdy wyrób z ciasta drożdżowego :)Dzieci je uwielbiają!!!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki,jajka,drożdźy wody i jednej łyżki cukru zagniatamy ciasto.Cukier rozpuszczamy w wodzie przed dodaniem do mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45 minut.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,rozwałkowane smarujemy roztopionym masłem .Na całej powierzchni posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.Zwijamy w roladę i kroimy na porcje średnicy ok 2 cm.

  2. Układamy porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź w foremce do muffinek,zachowując odstępy między sobą.Odkłądamy blachę w ciepłe miejsce na ok godzinę.

  3. Wyrośnięte ślimaki smarujemy z wierzchu pozostałą ilością masła i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika 175 stopni na 10 -15 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka78 02 lutego 2012 Ja dam się pokroić za cynamon:) Dziękuję za przepis:) Wykorzystam w najbliższym czasie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 01 lutego 2012 ja również dodaję do ulubionych bardzo smakowicie wyglądają

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 01 lutego 2012 Nie tylko dzieci je uwielbiają, a cynamon i masełko to cudowne acz kaloryczne połączenie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 01 lutego 2012 Ciekawe i proste i na pewno pyszne.dodaję do ulubionych - muszę upiec.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń