Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe ślimaki

Cynamonowe ślimaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4125

Dodano:

Odsłon: 11747

Bardzo szybkie w wykonaniu...rewelacyjne w smaku ;-)

Składniki

  • ciasto francuskie 2 op
  • biały ser 450 g
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • rodzynki
  • 4 łyżki brązowego cukru
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser połączyć z żółtkiem,cukrem i cynamonem.Wyłożyć masę na ciasto,posypać rodzynkami i zwinąć w roladę.Pokroić w ok 1,5cm plasterki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia,ułożyć ciastka i wstawić do rozgrzanego piekarnika (200).Piec 20 minut.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń