Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy ślimaczek"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 25
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 463
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 96
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 25
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 463
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32650
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 96
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. W garnku rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, żółtka, wlej ciepłe mleko i masło. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, połącz z masą. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Rozpuść masło. Dodaj cukier i cynamon, wymieszaj, wylej na talerz. Z ciasta formuj wałki, obtaczaj je w polewie. Układaj w natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy, tworząc ślimaka. Resztą polewy posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami migdałów.
Piecz 35 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień