Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowa mieszanka ryżu"
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 28
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 28
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10454
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Ryż umyć na sitku, starannie osuszyć. Rozgrzać lekko 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę, zeszklić, mieszając. Dodać czosnek, a po dwóch minutach ryż.
Chwilę smażyć, po czym zalać trzema szklankami wody i trochę posolić. Gotować tak długo, aż ryż wchłonie wodę całkowicie.
Cytryny sparzyć, pokroić na plasterki. Kilka plasterków zostawić do ozdoby, resztę pokroić bardzo drobno.
Pozostałe masło rozgrzać, połączyć z miodem, wrzucić posiekane cytryny i całość podgrzewać kilka minut. Połączyć z ryżem. Podawać udekorowane pozostawionymi plasterkami cytryn.
ok. 65 minut
Urozmaicić smak potrawy możesz, dodając do niej pół łyżeczki wiórków kokosowych i dwie łyżeczki posiekanych orzechów włoskich.Źródło: Twoje Imperium