Do góry

Zupy Przepis na:

cytrynowa zupka z jagniatka

cytrynowa zupka z jagniatka

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 473

Dodano: 17.09.2010

Odsłon: 1149

my polacy lubimy dobrze zjesc i mam nadzieje,ze nakarmie ja glodnego wilka

Składniki

  • 500gr jagnieciny lub baraniny(jagniecina ma delikatniejszy smak i zapach)
  • 2 sztuki salaty rzymskiek,drobno pokrojonej
  • 3 peczki szczypiorku drobno pokrojonego
  • 1 cebula biala drobno poszatkowana
  • 1 peczek koperku
  • cztery jajka
  • 2 cytryny(sok)
  • sol,pieprz (moze byc vegeta)
  • 2 garscie ryzu
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w sporym garnuszku podsmazamy biala cebule i szczypiorek(na oliwie lub masle),dodajemy mieso i dobze obsmazamy,zalewamy woda ,dodajemy sol,pieprz lub vegete

  2. gotujemy tak dlugo,az mieso bedzie prawie miekie

  3. do garnuszka wsypujemy umyty ryz i salate,gdy ryz bedzie ugotowany dodajemy koperek,odstawiamy z ognia(nie przykrywamy garnuszka bo salata pociemnieje)

  4. w miseczce ubijamy mikserem jajka dodajac powoli sok z cytryny,a na koniec bardzo powoli wywar z zupy,dolewamy tyle az plyn bedzie goracy stale ubijajac

  5. zupe bardzo delikatnie zalewamy cytrynowa mieszanka,zupy nie zagotowywac ponownie,bo sie zetnie

  6. smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń