Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ciasteczka"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Wymieszaj obie mąki, cukier, skórkę. Posiekaj z masłem, wlej żółtka i olejek cytrynowy. Zagnieć ciasto i schłodź w lodówce.
Ciasto rozwałkuj, wytnij różne ciasteczka. Piecz 15 min w temp. 180°C. Schłodź. Utrzyj cukier z sokiem cytrynowym, stop polewę. Część ciasteczek polej polewą, inne – lukrem.
Udekoruj posypką, perełkami, ozdobami z czekolady.
Porcje: 20; Przygot.: 80 min; Cena: 0,90 zł; Kalorie: 195 kcal
Przepis przysłała Agnieszka Goral z LublinaŹródło: Bella Relaks