Do góry

Desery Przepis na:

Cytrynowe kruche rogaliki na kisielu

Cytrynowe kruche rogaliki na kisielu

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 4632

Bardzo kruche, słodko-kwaśne i mocno cytrynowe. Robi się je szybko i jeszcze szybciej znikają talerza

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajko ucieramy z masłem i cukrem. Jeśli wolicie mniej słodkie ciasteczka, nie dodawajcie już cukru - wystarczy ten, który jest w kisielu.

    Do masy dodajemy sok i skórkę z cytrtny, mąkę i kisiel. Zagniatamy ręcznie.

    Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce ok pół godziny.

    Odrywamy z ciasta po kawałku i formujemy rogaliki. Górną część rogalika otaczamy w pudrze.

    Cisteczka pieczemy w 180 stopniach ok. 15-20 minut, aż będą lekko rumiane. Długość pieczenia zależy od wielkości rogalików.

    Z tej porcji wyszło mi 21 sztuk rogalików o długości 5cm

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń