Do góry

Przekąski Przepis na:

cytrynowe szaszlyki z curry

cytrynowe szaszlyki z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 395

Dodano:

Odsłon: 4699

Prosty szaszłyk w ciekawym smaku

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta myjemy i kroimy na kawałki 2cm, papryke w dużą kostkę, pieczarki na połówki, cytryne w kawałki 2 cm. Fileta marynujemy w curry i papryce około godziny. Nabijamy na patyczki do grilla na przemian mięso- papryka- mięso- cytryna- mięso- pieczarki- mięso itd. pieczemy na grillu do upieczenia fileta, można też zrobić je w piekarniku przy 200 st. około 20-25min obracając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

niunia1821 30 lipca 2011 pysznie smakują,robiłam a cytryna położona obok kurczaka nadaje mu świetny smak do szaszłyczków zrobilam sos czosnkowo-koperkowy,pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marynka89 05 lipca 2011 papryka i cebula ;) tu wkradły się zwyczajne szaszłyki ( kolorowe papryki, czerwona cebula, pieczarki, filety i wtedy marynuje w zwykłej marynacie klasycznej) a te z cytryną marynuje w curry ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 05 lipca 2011 Ha, ha! Właśnie mam do dyspozycji filety z kurczaka do wykorzystania na grilla. No to już wiem co z nimi zrobię. Smacznie wyglądają te Twoje saszłyki:) Widzę, że użyłaś do nich też czerwoną cebulę i coś zielonego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń