Do góry

Napoje Przepis na:

Cytrynówka

Cytrynówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 31858

Odpowiednia moc, bardzo przyjemny aromat , delikatny cytrynowy kolor

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cytryny zalać spirytusem na dobę.

  2. Przekroić, wycisnąć sok, dolać wodę i cukier, wymieszać.

  3. Odstawić na trzy doby.

  4. Przecedzić i zlać do butelek.

  5. Zaprosić znajomych na degustację :)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kinia010587 21 października 2010 czyli całe cytryny z wyszorowana skórką (aż do miąższu mają być wyszorowane czy tylko tak z grubsza z zewnątrz lekko?)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Minimus 16 października 2010 Tak, cytryny całe zalewa się spirytusem. Trzeba je wcześniej dokładnie wyszorować pod gorącą wodą.
Pozdrawiam i w razie wątpliwości dołączę wyjaśnienia:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń