Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny ale mocny trunek, przepis znaleziony w internecie, troszkę go zmieniłam :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 753
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Cytryny należy sparzyć wrzątkiem, dokładnie osuszyć i obrać ze skórki. Następnie cytryny kroimy na pół i wyciskamy z nich sok, który przelewamy do czystej wcześniej wyparzonej butelki. Do soku dodajemy pokrojone kawałki skórek od cytryny i zalewamy wódką. Na końcu dodajemy cukier i cukier waniliowy rozpuszczony w odrobinie cieplej wody. Dorzucamy do butelki rozdrobnioną laskę wanilii. Zakręcamy i odstawiamy trunek w cieple miejsce na 2-3 tyg. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Smacznego :)