Do góry

Dania główne Przepis na:

cytrynowy kurczak z miodem G. Ramseya....

cytrynowy kurczak z miodem G. Ramseya....

Autor:

Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 17152

Dodano:

Odsłon: 1904

smaczny kurczak

Składniki

  • 4 części kurczaka
  • 2 ząbki czosnku zgniecione
  • pół cytryny
  • odrobina octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 łyżki miodu
  • oliwa do smażenia
  • tymianek świeży
  • pieprz sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso lekko posolić i popieprzyć. Obsmażyć na oliwie na ostrym ogniu.

  2. Dodać sos sojowy, czosnek i smażyć 1 minutę. Dodać cytrynę oraz 1/3 szklanki wody. Mięso dusić pod przykryciem mniej więcej 20 minut.

  3. Dodać tymianek, trochę soli i pieprzu. Smażyć jeszcze przez 10 minut, Dodać miód i smażymy 5 minut. Doprawiamy miodem lub sokiem z cytryny, w zależności jaki smak bardziej lubimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kocie 26 stycznia 2016 W punkcie 2 jest napisane, żeby dodać cytrynę i 1/3 szklanki wody i dusić. Czy dodać cytrynę pokrojoną w plasterki, czy chodzi o sok z cytryny? Mam ochotę to zrobić, ale właśnie nie do końca wiem, co zrobić z cytryną. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń