Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Składniki
Cytrynową galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Herbatniki miksujemy lub mielimy na drobny pył. Mieszamy z rozpuszczonym masłem. Herbatnikową masę dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy o średnicy 18-20 cm (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Dociskamy i wygładzamy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i mlekiem w proszku. Cały czas miksując wolnym strumieniem wlewamy przestudzoną galaretkę. Miksujemy do połączenia składników. Śmietankę przelewamy do tortownicy. Na wierzchu układamy borówki. Foremkę wstawiamy do lodówki na 30 minut. Na wierzch wylewamy przestudzoną wiśniową galaretkę.