Do góry

Dania główne Przepis na:

Czachochbili

Czachochbili

Autor: babciaaneczka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 24

Dodano: 21.08.2010

Odsłon: 2237

dobry sposób na zagospodarowanie gotowanego kurczaka,który sam w sobie nie należy do potraw atrakcyjnych

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokrojoną usmażyć na szklisto.

  2. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki

  3. Mięso z kurczaka rozdrobnić palcami i dodać do potrawy.

  4. Zalać niewielką ilością rosołu, aby konsystencja była taka jak np.flaków

  5. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.Gotować 10 minut.

  6. Podawać na gorąco z białym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: czachochbili

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 12 lipca Fantastyczne. Robie podobnie, czasami dorzucajac jeszcze jakis inny owoc :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 29 kwietnia 2012 To raczej gęsta zupa typu flaki. Dziękuję za zainteresowanie moimi przepisami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 28 kwietnia 2012 Domyśliłam się, że nazwa gruzińska a pomysł bardzo prosty. Do ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 19 kwietnia 2012 Ja takie mięsko zagospodarowuję do galaretek , bigosu , smarowideł do chlebka .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 29 sierpnia 2010 Pyszne danie, już dodałam do ulubionych !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 21 sierpnia 2010 Bardzo prosty i fajny przepis, z pewnością wykorzystam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 sierpnia 2010 Zapomniałam nadmienić, że jest to stara potrawa gruzińska,
stąd taka nazwa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń