Do góry

Desery Przepis na:

Czadersko dietetyczna piernikowa babka

Czadersko dietetyczna piernikowa babka

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 560

Dodano:

Odsłon: 19074

Ciasto bez MĄKI i bez CUKRU.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane, pszenne, mleko w proszku, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, serek homogenizowany, słodzik w płynie i 5 żółtek wymieszać w misce do jednolitej konsystencji.

  2. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do wyżej przygotowanego ciasta. Delikatnie wymieszać.

  3. Ciasto wyłożyć do foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 10 kwietnia 2012 Oj, to musi być zdrowe, chociaż smak piernika za bardzo nie pasuje mi do wielkanocnej babki ;), chyba zamieniłabym to na kakao.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń