Do góry

Dania główne Przepis na:

Czapsuja

Czapsuja

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 4566

Dodano:

Odsłon: 7098

Danie które każdego zaskoczy swoim smakiem i aromatycznym zapachem. Młoda kapusta kiszona, ochłodzi nam dni upalne.

Składniki

  • ½ kg młodej kapusty kiszonej
  • 1 opakowanie fasolki szparagowej mrożonej (może być świeża)
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • 4 marchewki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżeczka maggi
  • Koncentrat pomidorowy 200 ml
  • • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Kilka śliwek suszonych
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    5. Mięso i pieczarki przekładamy do garnka.

  5. 6. Kapustę również przesmażamy na oleju.

  6. 7. Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka.

  7. 8. Powtarzamy tą samą czynność z fasolą.

  8. 9. Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym.

  9. 10. Na koniec doprawiamy przyprawą Maggi, dodajemy śliwki i chwilę gotujemy.

  10. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 16 lipca Nie kazdy. Ja nie kupuje fasolki bo mam swoja z ogrodu i latem i zima.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosynka 12 lipca Pyszne danie, ale mam pytanie - ile wazy opakowanie fasolki szparagowej? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 02 lipca Intrygujaca nazwa, czlowiek ciagle sie czegos uczy, super :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 01 lipca Ależ to musi wybornie smakować,świetne danie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń