Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, ostre, łatwe do sporządzenia, najlepiej smakuje z ryżem ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Cebulę kroimy w grubszą kostkę, w międzyczasie podgrzewany olej na patelni, wrzucamy cebulkę i smażymy aż się zeszkli, następnie dodajemy pokrojone w ósemki lub szóstki pieczarki (krojone wzdłuż razem z nóżkami lub bez jak kto lubi) smażymy to aż woda z pieczarek odparuje, następnie dodajemy dodajemy krojoną w grube kwadraty (2,5 cmx2,5 cm) paprykę, jak trochę zmięknie i się obsmaży, to dodajemy pokrojone w kostkę ze skórką lub bez pomidory również grubo pokrojone i dalej smażymy często mieszając, podusić to tak żeby pomidory puściły sok i dodajemy rozpuszczony w wodzie koncentrat, jak zabulgocze wyłączyć gaz.
Osobno na drugiej patelni smażymy mięso, pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka obsmażamy na oleju ok. 15 min. często mieszając i dodajemy papryki słodkiej w proszku (nawet 2 łyżeczki, żeby było mocno czerwone), chili wedle uznania, pieprz i sól. Potem łączymy wcześniej smażone pieczarki z cebulą, papryką i pomidorami z mięsem, dusimy wszystko razem jeszcze z 25 min. i doprawiamy ostatecznie do smaku.