Do góry

Zupy Przepis na:

Czarninia z ziemniakami

Czarninia z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 158

Dodano:

Odsłon: 118

Uwielbiam tą zupę oddam za nią wszystko

Składniki

  • :Porcje z kaczora ( ja dałam korpus,
  • kuperek,
  • skrzydełka,
  • serce,
  • żołądek,
  • szyję,
  • łapki),
  • 5 ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 średnia marchew,
  • 1 średni korzeń pietruszki,
  • 2 czubate łyżki natki pietruszki,
  • 2 gałązki maggi,
  • 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
  • 1 łyżka mąki,
  • pół łyżki cukru,
  • ocet według swego smaku (ja dałam 5 łyżek),
  • kubeczek krwi z kaczora swojskiego (miałam 250).
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie:Do garnka wlać 3 litry wody i dodać umyte porcje z kaczora,gotować dość długo aż mięso będzie miękkie (sprawdzam nożem miękkość mięsa),w między czasie dodać marchew i korzeń pietruszki pokrojone dowolnie.Gdy mięso jest już dość miękkie doprawić do smaku przyprawą,rozrobić krew z mąką zalać rosół,gotować z krwią jeszcze około godziny na wolnym ogniu,pod koniec dodać ziele,liść laurowy i natkę pietruszki.Jeśli krew jest kupna dodać ocet według swego smaku.Jest to jedna z ulubionych zup w moim domu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń