Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka do wykonania, o delikatnym zapachu budyniu i, co najważniejsze, zawsze się udaje.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Margarynę, cukier i wodę podgrzewać powoli w garnku, tylko do rozpuszczenia cukru.
Dodać żółtka oddzielone od białek i dokładnie rozmieszać. Dodać mąkę, proszek, olej, budyń w proszku i ponownie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i dodać do przygotowywanego ciasta. delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Około 1/3 ciasta wlać do formy keksówki o długości około 24 cm.
Mleko zamknąć w szczelnym pojemniku i przez około 10 sekund mocno potrząsać, aby mleko spieniło się.
Do pozostałej części ciasta wsypać kakao i wlać mleko, delikatnie wymieszać.
Część z kakao wlewać wzdłuż formy przez środek ciasta jasnego.
Piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Ciasto jest gotowe, kiedy włożona w nie i wyjęta wykałaczka pozostaje sucha.