Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekstremalnie sezonowe śniadanie lub podwieczorek
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 146
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 278
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 314
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 146
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 278
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1806
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 314
Składniki
Kwiaty czarnego bzu dokładnie opłukać.
Ciasto : Mleko rozbełtać z jajem , 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżeczką tartej skórki cytrynowej - lekko ubić całość ubijaczką. Dodac mąkę , proszek do piecz. i cukier - dokładnie wymieszać na jednotą masę o konsystencji bardzo gęstego ciasto naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać masło , panierować kwiaty bzu w cieście trzymając za łodyżkę, kłaść na patelni i po chwili smażenia odciąć nożyczkami odstającą łodyżkę. Smażyć z obu stron na rumiano.
Gotowe placuszki bzowe podawać skropione sokiem z cytryny i polane miodem.
Smacznego czarnego bzu. To znak nadchodzącego lata.