Do góry

Desery Przepis na:

Czarny biszkopt z masą z kaszy manny i budyniu

Czarny biszkopt z masą z kaszy manny i budyniu

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 273

Dodano:

Odsłon: 8426

Moje ciasto urodzinowe wymyślone i pyszne.

Składniki

  • składniki na biszkopt: 4 jajka,
  • 1 szklanka cukru,
  • pół szklanki mąki,
  • pół szklanki ciemnego kakao,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • krem: 3 łyżki kaszy manny,
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe po 40 g każdy,
  • 6 łyżek cukru,
  • 1 litr mleka,
  • 1 margaryna.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie : Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 30 - 35 minut(do czasu suchego patyczka).

  2. wykonanie : Z litra mleka odlać 2 szklanki, dodać je do słoika razem z cukrem, kaszą i budyniami(wymieszać). Resztę mleka zagotować, gdy już się gotuje dodać wymieszaną zawartość ze słoika i gotować do powstania gęstej masy(wystudzić). W misce zmiksować margarynę i dodawać po łyżce wystudzonej masy.

  3. wykonanie całości : Biszkopt jest z dużej blachy, wystudzony przekroić na pół, dolną część nasączyć zrobioną kawą rozpuszczalną, położyć masę budyniową, przykryć drugą częścią ciasta także ją nasączyć, wstawić do lodówki. Można polać gotową polewą lub swojską.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń