Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ciasto urodzinowe wymyślone i pyszne.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 168
Polecam.
Odsłon: 276
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
wykonanie : Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę dodać resztę składników, zmiksować. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na 190 stopni i piec 30 - 35 minut(do czasu suchego patyczka).
wykonanie : Z litra mleka odlać 2 szklanki, dodać je do słoika razem z cukrem, kaszą i budyniami(wymieszać). Resztę mleka zagotować, gdy już się gotuje dodać wymieszaną zawartość ze słoika i gotować do powstania gęstej masy(wystudzić). W misce zmiksować margarynę i dodawać po łyżce wystudzonej masy.
wykonanie całości : Biszkopt jest z dużej blachy, wystudzony przekroić na pół, dolną część nasączyć zrobioną kawą rozpuszczalną, położyć masę budyniową, przykryć drugą częścią ciasta także ją nasączyć, wstawić do lodówki. Można polać gotową polewą lub swojską.