Do góry

Desery Przepis na:

czarny budyń

czarny budyń

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2078

Dodano:

Odsłon: 295

domowym sposobem szybki deser o niespotykanym smaku :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotuję mleko z połową ilości borówek i rozkłóconym jajkiem. Na małym ogniu.
    Używam mrożonych, bo sezonowe zamrożone owoce mają więcej smaku niż szklarniowe kupowane zimą, a latem raczej nie gotuję budyniu :)

    Ciągle mieszając powoli dosypuję mąkę przez sitko. Mieszam rózgą (taka do ubijania piany z białek), dzięki czemu nie robią się grudki. Gdy masa gęstnieje dodaję syrop klonowy.

    Podaję w miseczkach posypując pozostała ilością borówek. Naprawdę żaden kupny, gotowy budyń z torebki nie ma takiego smaku - jest wyjatkowy :)



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń