Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 75
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10436
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1384
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 129
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 75
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10436
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1384
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 129
Składniki
Zmiel migdały. Masło rozpuść. Białka ubij z cukrem. Stopniowo dodawaj żółtka. Masę jajeczną wymieszaj z mąką, kakao i migdałami. Pod koniec dodaj rozpuszczone masło. Ciasto dokładnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Przełóż ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez ok. 45 minut. Wystudź biszkopt w formie, a potem wyjmij i przekrój na trzy blaty.
Wiśnie osącz. Zetrzyj czekoladę. Ubij kremówkę z cukrami waniliowymi i usztywniaczem, podziel na trzy części. Jedną część wymieszaj z 10 dag dżemu wiśniowego, do drugiej części dodaj połowę tartej czekolady.
Na pierwszym blacie ułóż kremówkę z dżemem i owoce, na drugim kremówkę z czekoladą. Ostatni blat dociśnij. Wierzch i boki posmaruj białą kremówką. Ozdób kleksami z reszty kremówki, wiórkami i kandyzowanymi owocami.
Czas ok. 80 min; porcja – 520 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety