Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto, tym razem w wersji ze śliwkami. Jest bardzo dobre i wilgotne.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 261
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 372
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 816
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 261
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 372
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 433
Polecam.
Odsłon: 816
Składniki
Mąkę przesiać przez sito do miski, dodać proszek do pieczenia, cynamon, kakao, cukier muscovado, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Następnie dodać olej z pestek winogron i powoli miksować, potem dodawać po jednym całym jajku, nie przerywając miksowania. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na papier ciasto. Na cieście ułożyć wydrylowane śliwki węgierki, skórką do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec w temperaturze przez około 45 minut. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Kiedy ciasto wystygnie oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!