Do góry

Dania główne Przepis na:

Cząstki gotowane w warzywach

Cząstki gotowane w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 258

Dodano:

Odsłon: 307

Zdrowy i smaczny obiad

Składniki

  • cząstki z kurczaka (jedna na osobę)
  • 2-3 liście laurowe
  • 4 ziarna czerwonego pieprzu
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • łyżeczka ziaren musztardy
  • mała papryczka Chili
  • sól
  • 2 łyżki śmietany
  • Mini kukurydza 2-3 sztuki
  • 1-2 marchewki
  • 2 szalotki
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cząstki przełożyć do rondelka i podlać wodą mniej więcej do połowy wysokości, dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i ziarna musztardy. Dodać szczyptę soli.
    Gotować na małym ogniu przez ok godziny, podlewając wodą w razie konieczności.

  2. Wszystkie warzywa pokroić w plasterki. Dodać do gotującego się mięsa.

  3. Kiedy warzywa zmiękną. Odlać sos do osobnego rondelka i zredukować, dodać śmietany, przyprawić solą i pieprzem.

    Podawać. U mnie z pure i szpinakiem.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń