Do góry

Przekąski Przepis na:

Cząstki ziemniaków pieczone w ziołach

Cząstki ziemniaków pieczone w ziołach

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 3661

Dodano: 26.06.2012

Odsłon: 15271

Lżejsza alternatywa dla frytek.Gdy brak pomysłu na obiad,takie ziemniaczki plus kefir to jakieś wyjście:) Smakują również maczane w ketchupie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrać (lub zostawić w łupinkach,wg uznania) i pokroić w cząstki.Oliwę zmieszać z ziołami w misce,dodać ziemniaki i wymieszać.Wyłożyć na blachę(wyłożoną papierem do pieczenia) i piec w temp 220st aż będą rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 czerwca 2012 Annuar-to zależy w jak duże i grube cząstki będą pokrojone ziemniaki.Ja zrobiłam takie mniejsze i u mnie piekły się 30 min w 220st:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 czerwca 2012 Wyglądają bardzo zachęcająco. A ile mniej więcej trwa pieczenie ? Pół godziny godzina ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń