Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie i bez pieczenia! Idealny na ten upalny czas :)
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 66
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 36
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 161
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 66
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 147
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 36
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję i wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję masę serową. Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijam, czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Twaróg, cukier puder, kakao i przestudzoną czekoladę mieszam. Łyżkę tej masy dodaję do żelatyny, mieszam i dodaję do masy serowej. Na koniec dodaję ubitą śmietanę i delikatnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Sernik wykładam na spód ciasteczkowo-migdałowy i całość ponownie wstawiam do lodówki. Rozpuszczam galaretkę w 400 ml wody i odstawiam do wystygnięcia. Truskawki myję i kroję (dowolnie, ja pokroiłam na ćwiartki). Na zastygniętym serniku robię gałązki z rozpuszczonej białej czekolady, dookoła układam truskawki. Tężejącą lekko galaretkę delikatnie wylewam na sernik i ponownie wstawiam go do lodówki do zastygnięcia. Po kilku godzinach sernik jest gotowy. Smacznego