Do góry

Desery Przepis na:

Czekolada

Czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1425

Dodano:

Odsłon: 2641

Rozpływa się w ustach...

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszaj mleko w proszku, cukier waniliowy i kakao.

  2. Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier i dodaj masło. Całość gotuj 10 minut. Pod koniec dodaj bakalie.

  3. Połącz płynne składniki ze składnikami sypkimi - wlewaj gorącą mieszankę do mleka, cukru waniliowego i kakao i szybko ucieraj (masa jest gęsta i błyskawicznie zastyga)

  4. Całość wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (folia aluminiowa sie przyklei). Masa powinna mieć grubość standardowej czekolady. Tak przygotowana czekoladę włóż do lodówki na min. 2 godziny.

  5. A teraz rozkoszuj się smakiem rozpływającej sie w ustach, domowej czekolady... Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń