Do góry

Desery Przepis na:

Czekolada domowa z białą polewą

Czekolada domowa z białą polewą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 12783

Dodano:

Odsłon: 399

Delikatna i smaczna domowa czekolada dla wszystkich.

Składniki

  • Składniki:
  • Mleko w proszku łaciate ½ kg
  • Cukier 1 szklanka
  • Margaryna palma lub masło ½ kostki
  • Cukier waniliowy 1 szt.
  • Kakao 5 łyżek
  • Woda ¾ szklanki
  • Orzechy włoskie łuszczone 10 dag
  • Polewa czekoladowa biała 1 torebka
  • Sezam łuskany do posypki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukier, cukier waniliowy, margarynę i wodę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mleko wymieszać z kakao, potłuczonymi orzechami i wymieszać. Gdy margaryna będzie lekko przestudzona, wlać do mleka i szybko wymieszać, po czym przełożyć do foremek. Wstawić do lodówki na dwie godziny, następnie polać rozpuszczoną białą polewą, posypać sezamem i ponownie schłodzić. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń