Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladki adwokatowe"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5080
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32672
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 349
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5080
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32672
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 349
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Składniki
Mleczną czekoladę stop, mieszając na małym ogniu (najlepiej na parze). Pędzelkiem posmaruj dno i boki foremek na czekoladki. Ostudź, wstaw na 15 minut do lodówki. Białą czekoladę stop w ten sam sposób, ostudź. Łyżeczkę czekolady odłóż, resztę wymieszaj z likierem jajecznym.
Białym kremem napełnij mleczne czekoladki, wierzchy posmaruj resztą mlecznej czekolady. Wstaw na ok. godzinę do lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Czekoladki ostrożnie wyjmij z foremek. Resztą białej czekolady (jeśli trzeba, podgrzanej) posmaruj wgłębienia na wierzchu czekoladek.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie