Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladki na precelkach, czyli słodko i słono

Czekoladki na precelkach, czyli słodko i słono

Autor: Natka43

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 275

Dodano: 31.10.2012

Odsłon: 1438

Czekoladki na precelkach to słodko słona opcja dla najbardziej wymagających podniebień... czekolada ( w moim przypadku z płynnym toffi )w połączeniu ze słonymi precelkami w pierwszym momencie daję w ustach uczucie jakby czekoladowego ciasteczka, jednak po chwili czuć słony smak, który dodaję każdej czekoladce charakteru, polecam wszystkim szukającym nowych ciekawych smaków :)

Składniki

  • Precelki słone, 15 szt
  • Ulubiona czekolada, 15 kostek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Precelki rozłożyć na papierze do pieczenia, na każdym poukładać kostkę czekolady (ja miałam duże kostki, więc przekroiłam każdą na pół), następnie włożyć do rozgrzanego piekarnika (180 C) na ok 5 min ( aż czekolada lekko się roztopi. Wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce. Czekoladki można posypać od razu po wyjęciu z piekarnika kolorową posypką. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń