Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowa gryczanka z chilli (wegańska)

Czekoladowa gryczanka z chilli (wegańska)

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 369

Pyszna, sycąca, rozgrzewająca śniadaniowa gryczanka z chilli oraz dodatkami.

Składniki

  • kasza gryczana niepalona 30 g
  • karob/kakao 5 g
  • papryczka chilli 1 szt.
  • masło orzechowe
  • arbuz 100 g
  • truskawki 60 g
  • wiśnie 40 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. kaszę gryczaną biała (niepaloną) płuczemy porządnie, następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż wciągnie wodę - ok. 15 minut.

  2. do gotującej się kaszy dodajemy dwie solidne łyżeczki karobu (zamiennie kakao) oraz jedną, drobno posiekaną, świeżą papryczkę chilli

  3. gdy gryczanka się gotuje przygotowujemy dodatki: masło orzechowe, arbuz oraz mrożone wiśnie i truskawki (mogą być oczywiście świeże)

  4. gotową, gęstą gryczankę oraz dodatki nakładamy do miseczki; odważni mogą udekorować płatkami chilli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 17 lipca Apetyczny pomysł na zdrowe śniadanko:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń