Do góry

Przekąski Przepis na:

Czekoladowa lawa od Ostra Na Słodko

Czekoladowa lawa od Ostra Na Słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 839

Dodano:

Odsłon: 6148

Smaczne Łatwe Tanie

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy 6 ceramicznych miseczek (radzę używac kokilek do sufletów , a nie papilotów do muffinek jak ja tym razem , gdyż wychodzą niskie i efekt nie jest tak spektakularny ;) ) Smarujemy je tłuszczem.

  2. Roztapiamy masło z czekoladą.

  3. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę.

  4. Delikatnie łączymy jajka z czekoladą, następnie przesiewamy do nich mąkę.

  5. Mieszamy również delikatnie.

  6. Rozdzielamy masę na 6 miseczek.

  7. Pieczemy ok 8-12 minut w piecu nagrzanym do 170 stopni.

  8. Po upłynięciu tego czasu musimy obkroic miseczkę dookoła ostrym nożem.Odwracamy ją do góry nogami i wyjmujemy z niej ciastko.

  9. * Uwaga!O ile ciastko w wykonaniu jest bardzo proste , tak należy nastawic się na kilka prób , zanim wykonamy je idealnie!Chodzi o czas pieczenia , który należy dobrac idealnie , a jak wiadomo piekarniki mają swoje humory ;)Jeśli będziemy piec za długo - zetnie się za bardzo.Jeśli za krótko - będzie surowe.Grunt to się zrażac się , jeśli nie wyjdzie za 1 razem!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń