Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana znanego Shreka :-)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą. Ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać masę czekoladową i dobrze wymieszać. Ciasto przelać do dużej prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem i upiec do tzw. suchego patyczka w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić.
Z soku jagodowego odlać ok. 2/3 szkl., resztę zagotować. W odlanym soku rozpuścić budyń. Wlać do wrzącego soku i mieszać do maksymalnego zgęstnienia. Wylać na przestudzone ciasto czekoladowe. Schłodzić. Na warstwie budyniowej ułożyć delicje, czekoladą do góry.
Galaretkę rozpuścić w 2/3 szkl. wody, wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z tężejącą galaretką i dobrze wymieszać. Wylać na delicje i schłodzić min. 2 godz.
Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu czerwień i błękit