Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowa Świnka Peppa

Przepis dnia 2012-04-14
Czekoladowa Świnka Peppa

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 8948

Dodano:

Odsłon: 11633

Smaczna odmiana znanego Shreka :-)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą. Ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać masę czekoladową i dobrze wymieszać. Ciasto przelać do dużej prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem i upiec do tzw. suchego patyczka w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić.

  2. Z soku jagodowego odlać ok. 2/3 szkl., resztę zagotować. W odlanym soku rozpuścić budyń. Wlać do wrzącego soku i mieszać do maksymalnego zgęstnienia. Wylać na przestudzone ciasto czekoladowe. Schłodzić. Na warstwie budyniowej ułożyć delicje, czekoladą do góry.

  3. Galaretkę rozpuścić w 2/3 szkl. wody, wystudzić. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z tężejącą galaretką i dobrze wymieszać. Wylać na delicje i schłodzić min. 2 godz.

  4. Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z blogu czerwień i błękit

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 11 kwietnia 2012 dziękuję ;-) rzeczywiście jest słodkie i syte, jeden kawałek wysytarczy żeby się rozpłynąc :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń