Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe Brownies

Czekoladowe Brownies

Autor: Lina19

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 09.08.2010

Odsłon: 811

Typowe ciasto dla prawdziwych smakoszy czekolady.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę wraz z masłem dać do metalowej miski lub niedużego naczynia i rozpuścić w kąpieli wodnej. W między czasie przesypać orzechy włoskie i rozgnieść (można także pokroić lecz nie bardzo drobno, choć traci się trochę czasu :) ). Kiedy czekolada z masłem się rozpuści należy odstawić ją do wystygnięcia.

  2. Do dużego garnka lub miski dodać cukier i jajka. Ubić.Dodawać masę czkoladową, mąkę, szczyptę soli ciągle mieszając. Dodać orzeczhy włoskie. Wszystko razem dokładnie wymieszać

  3. Wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Jeżeli chcesz, może to być wysoka i podłużna foremkę, wtedy brownies beda wyższe lub też na szerszą i niższa. Według uznania kucharza :)

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180stC przez 40-50 min.

  5. Brownies beda na zewnatrz ładnie wypieczone, jednakże w środku będą mokrawe, można powiedzieć że nawet lepkie, co jest w tym cieście zamierzone :) Takie mają być, nie bójcie się, że to np zakalec, ja tak miałam na poczatku, gdy zrobiłam je pierwszy raz. Są bardzo dobre :) Do kawy na pewno pasuja!

  6. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń