Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe canelloni

Czekoladowe canelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2107 Ocena: 47111

Dodano:

Odsłon: 12584

:)

Składniki

  • Ciasto:
  • 40 g kakao
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • Mus czekoladowy ciemny:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 50 ml mleka
  • Mus czekoladowy biały:
  • 100 g białej czekolady
  • 200 ml śmietanki kremówki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki ciasta wymieszać ,przygotować tak ,by miało konsystencję gęstej śmietany. Usmażyć z niewielką ilością oleju cienkie naleśniki.
    Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać ciepłe mleko. Masę czekoladową połączyć delikatnie z ubitą śmietaną kremówką. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć delikatnie z ubitą śmietaną.
    Połowę naleśników posmarować musem czekoladowym ,drugą musem białym. Zawinąć i pozostawić do schłodzenia w lodówce. Podawać z sosami owocowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 10 stycznia 2014 Szczerze? Dałabym się dosłownie za nie pokroić:), coś takiego chodzi za mną od tygodnia:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń