Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka nadziewane cukierkami " krówkami" ilovebake.pl
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 322
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 477
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 322
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 477
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy cukier, jajko, masło oraz esencję, wszystko razem szybko zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy na pół godz. do lodówki. Każdy cukierek przekrawamy na pół. Schłodzone ciasto dzielimy na części, każda po około 25 g. Z ciasta formujemy kuleczki, które spłaszczamy i wkładamy do środka po pół cukierka. Formujemy dłońmi kulkę tak, aby cały cukierek był pokryty ciastem. Obtaczamy w cukrze pudrze lub zwykłym cukrze ( ja obtoczyłam w drobnym cukrze do pieczenia ). Postępujemy dokładnie tak samo z każdą częścią ciasta. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia w dosyć dużych odstępach od siebie. Pieczemy w temp. 190 C przez ok. 8 min.