Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe ciasto bananowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 122
Składniki
Zagotuj 700 ml mleka. Wymieszaj budyń, 100 ml mleka i 3 łyżki cukru. Połącz z gorącym mlekiem i gotuj minutę, mieszając. Przełóż do miski i przykryj folią. Schładzaj 2 godziny.
Jajka zmiksuj z 75 g cukru. Wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Wylej ciasto na dużą blachę i piecz w 175 °C ok. 12 minut. Posiekaj 200 g czekolady. Podgrzej 300 g śmietany kremówki i dodaj czekoladę, aż powstanie gęsta masa. Krem czekoladowy ubij trzepaczką i rozprowadź na biszkopcie.
Mieszankę budyniową ubijaj chwilę ręcznie. Połącz ją z kwaśną śmietaną, cukrem wanilinowym i usztywniaczem. Wyłóż na masę czekoladową.
Posiekaj 100 g czekolady. Podgrzej ją z 200 g śmietany kremówki i olejem, aż do rozpuszczenia. Banany pokrój, skrop sokiem z cytryny i dociśnij do jasnej masy. Polej czekoladą. Czas przygotowania: 80 minut Cena porcji: ok. 4,5 zł Kalorie: porcja 400 kcalŹródło: Na żywo