Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-07-2016
ezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego też warto sięgnąć po ten przepis. Ciasto dzięki dodatkowi oleju pozostaje długo miękkie i puszyste, a do jego przygotowania wystarczy nam tylko miska, mikser, sitko i odrobina chęci. Jeżeli nie macie truskawek to oczywiście, możecie je zrobić z innymi sezonowymi owocami (tutaj proponuję wiśnie, borówki, maliny). Smacznego ;)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22718
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 354
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13168
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22718
Smak wiosny!
Odsłon: 402
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 354
Składniki
Jajka wybić do miski i ucierać je z cukrem do czasu, aż będzie on niewyczuwalny.
Następnie stopniowo dodawać mąkę, cały czas mieszając- ciasto zrobi się dość gęste ale tak ma być. Cały czas miksując powoli wlewamy olej.
a sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao- mieszamy do połączenia się składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W między czasie piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę, wyrównujemy, wykładamy wymyte i osuszone truskawki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut bądź do tzw. suchego patyczka.