Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto z dużą ilością kakao i czekolady, do tego rodzynki, które sprawiają, że ciasto jest wilgotne. Jak ktoś ma ochotę to ciasto można jeszcze udekorować roztopioną czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem, ale jak dla mnie to takie ciasto jest w sam raz. Upieczcie na podwieczorek. Zapraszam :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, dodajemy śmietanę, śmietankę kremówkę i kakao, nadal ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, całość dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy rodzynki i czekoladę pokrojoną w małą kostkę. Dokładnie mieszamy.
Pieczenie: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 25 cm x 21 cm ( ciasto jest dość gęste i takie ma być ). Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem. Upieczone dokładnie studzimy i dowolnie kroimy.
Podanie: Gotowe ciasto podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 25 cm x 21 cm. Ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 23 cm.