Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe jajka"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Jajka owiń folią aluminiową. Zrób z niej podpórkę, aby jajko mogło stać. Potem owiń je przeźroczystą folią.
Czekolady rozpuść z mlekiem, zanurz w niej do połowy jajka. Kiedy masa zastygnie, ostrożnie zdejmij czekoladowe foremki.
Z brzoskwiń wykrój kółeczka. Śmietanę ubij z cukrem, wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną.
Do czekoladowej foremki włóż kawałek batonika, śmietanę, brzoskwinię.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie