Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe jeżyki

Czekoladowe jeżyki

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 21446

Dzisiaj bardzo prosty przepis na mój smakołyk z dzieciństwa, czekoladowe jeżyki są bardzo proste w wykonaniu, można pokusić się o przyrządzenie ich z dzieciakami, idealnie nadają się na urodzinowe party, w dodatku każdemu dzieciakowi powinny zasmakować słodkie płatki kukurydziane w oryginalnej formie, zachęcam ! :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondelka wrzucić margarynę, cukier puder, miód i kakao, trzymać na ogniu, cały czas mieszając, ogień zgasić wsypać płatki, gotową masę nakładać łyżeczką do papilotek, poczekać aż zastygną. Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Natka43 24 października 2012 Może być preparowany ryż, myślę, że będzie pasował, spróbuj i daj znać jakie wyszły :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 18 października 2012 Myślisz, że zamiast płatków można dać preparowany ryż (pytam bo akurat mam zbędny zapas) ? P.S. Śliczne zdęcie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 października 2012 Pyszne małe co nie co i zdjęcie bardzo ładne:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Natka43 17 października 2012 Jeżyków wychodzi ok. 10, myślę, że dadzą się oderwać, ale od papieru do pieczenia :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 17 października 2012 Pyszny smakołyk z dzieciństwa, jak owsianki albo szyszki, wersji z płatkami nie znałam, chętnie spróbuję. Można zrobić bez papilotek, zastygną np. na folii i dadzą się oderwać ? Ile mniej więcej jeżyków wychodzi z tych proporcji ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń