Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa...
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 253
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 286
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35875
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 253
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 286
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku razem z cukrem, mieszamy.
W drugim garnku podgrzewamy mleko i dodajemy kakao, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Wlewamy masę kakaową do rozpuszczonej wcześniej margaryny i gotujemy 2-3 minuty aż zgęstnieje.
Dodajemy mleko w proszku, mieszamy ciągle gotując, żeby było jak najmniej grud. Wsypujemy płatki owsiane. Porządnie mieszamy, masa ma być gęsta.
Po ostygnięciu formujemy kulki (ręce powinny być mokre), wielkość wg uznania. Obtaczamy w cukrze, płatkach owsianych lub pokruszonych drobno płatkach migdałowych.