Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco dla dzieci i nie tylko:)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
W garnku gotujemy masło ze śmietaną i cukrami, dodajemy kakao, zdejmujemy z ognia i mieszamy by pozbyć się grudek. Do lekko przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku i nadal ucieramy. Do chłodnej masy ale jeszcze płynnej wsypujemy ryż, mieszamy dokładnie. Ja wstawiłam do lodówki by dobrze zastygł.
Następnie robimy kulki, możemy ręce maczać w wodzie by były wilgotne, lub u oleju, wtedy uformują się zgrabne kulki. Wstawiamy w suche miejsce by zastygły i gotowe.
SMACZNEGO