Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z gruszka i kremem waniliowym. Przespis wystarcza na 18 muffinek.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Maslo ukrecic z cukrem, sola i rumem, dodawac pojedynczo jajka, make z proszkiem do pieczenia i kakao. Dolac ok. 50 ml mleka. Wlozyc do kazdej foremki kopiasta lyzke ciasta. Gruszki obrac, podzielic na czastki i wcisnac po jednej do kazdej foremki. Piec ok. 25 min. w temp. 180° C W miedzyczasie rozpuscic czekolade, wlac do torebki plastikowej, odciac maly kawalek brzegu ( 1-2 milimetry) i utworzyc male kratki do ozdoby na papierze do pieczenia.
Przygotowac zelatyne i budyn wg. przepisu, ubic na sztywno smietane. Budyn wystudzic, dodac zelatyne i smietane. Gdy krem zgestnieje, wlozyc go do rekawa cukierniczego i ozdobic nim muffinki. Posypac pokruszonymi pistacjami i ozdobic kawalkami czekoladowych kratek.