Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To propozycja raczej dla dorosłych, ponieważ owoce użyte w przepisie to wiśnie w spirytusie ;)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1802
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Czekoladę z cukrem i masłem podgrzewać do momentu rozpuszczenia. Nie gotować! Ostudzić. Do mąki dać proszek do pieczenia i wbić jajo. Następnie przelać ostudzoną czekoladę i całość energicznie połączyć za pomocą rózgi.
Następnie dodać wypestkowane wiśnie i wymieszać. Przekładać do papilotek do 1/2 wysokości. Piec w temp. ok. 160 stopni przez 20-25 min. Ostudzić.
W tym czasie w kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem. Ostudzone muffinki ozdobić polewą i granatem. Smacznego!