Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na obiad lub śniadanie:)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Mąkę przesiewamy do miseczki, następnie dodajemy cukier, kakao, mleko, jajka. Mieszamy wszystko mikserem lub trzepaczką, odstawiamy na 15 min. Truskawki kroimy na plasterki. Patelnię rozgrzewamy i wacikiem nasączonym olejem przecieramy patelnię przed pieczeniem każdego naleśnika. Wylewamy chochlą ciasto i smażymy cienkie naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy warstwę serka i truskawek, składamy i polewamy sosem czekoladowym lub podajemy oprószone cukrem pudrem. Smacznego.