Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe racuchy z malinami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko do miski. Dodaj rozmącone widelcem jajko. Wlej do składników mleko i wszystko dokładnie wymieszaj mikserem (masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).
Do masy wsyp proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao oraz cukier i ponow nie wszystko wymieszaj.
Czekoladę gorzką drobno posiekaj albo zetrzyj na tarce o grubych otworkach, dodaj do ciasta i przemieszaj. Miskę przykryj i odstaw na 15 min, aby ciasto odpoczęło.
Rozgrzej patelnię, najlepiej z powłoką ceramiczną (jeśli używasz innej, natłuść ją odrobiną oleju). Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując małe okrągłe placuszki. Smaż je 2 min z jednej strony, przełóż na drugą i smaż jeszcze 1–2 min.
Placuszki ułóż jeden na drugim. Polej sosem czekoladowym i obłóż oczyszczonymi, opłukanymi malinami.Źródło: Tina