Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowiec"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 165
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą, cuk rem i żółtkami. Wsyp sypkie produkty, wymieszaj. Piecz 35 min w 170°C. Ostudź, przekrój na pół.
Mus: śliwki rozgotuj z cukrem. Wsyp cynamon i galaretki, zmiksuj. Mus przetrzyj przez sito.
Krem: czekoladę stop, połącz z kajmakiem. Ostudź. Masło ucieraj, dodając czekoladę i spirytus.
Masa: galaretkę i żelatynę rozpuść w 3/4 szklanki gorącej wody. Schłodź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj galaretkę, zmiksuj.
Poncz: 3/4 szklanki wody, cukier i dżem zagotuj. Schłodź, dodaj sok z cytryny i spirytus. Nasącz biszkopt, rozsmaruj krem.
Ułóż herbatniki, nasącz ponczem. Wyłóż mus, herbatniki, nasącz ponczem. Wyłóż masę, ułóż biszkopt, nasącz ponczem. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie