Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec. Puszysty i lekki"
...ale pyszny.
Odsłon: 709
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
...ale pyszny.
Odsłon: 709
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 82
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 365
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 163
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5137
Składniki
W garnku na ogniu rozpuść 200 g cukru w kawie. Wrzuć posiekaną czekoladę, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj kakao i aromat, wymieszaj. Dodaj żółtka, zmiksuj, wsyp mąkę, zmiksuj. Białka ubij z solą, pod koniec wsypując resztę cukru.
Delikatnie wmieszaj do masy czekoladowej. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 25 cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia, a po bokach natłuszczonej masłem. Tortownicę wstaw do większego naczynia i nalej do niego gorącą wodę do wysokości ok. 2 cm. Piecz ok. 35 min w 180oC.
Zrób polewę: w rondelku zagotuj śmietanę, dodaj miód oraz czekoladę. Mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź, polej ciasto.Źródło: Świat kobiety