Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napisałam ciacha, gdyż wyszło 16 sztuk okazałych krążków. Nie ma w składzie proszku do pieczenia, a mimo to potrajają swoją objętość podczas pieczenia. W smaku są mega czekoladowe z nutą bananową.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
w garnuszku należy roztopić masło, wyłączyć, do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić do ostudzenia. Jaja, cukier i ekstrakt waniliowy ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę, następnie powoli wlewać wystudzoną masę czekoladową. Banana pokroić na cienkie krążki. Można krótką chwilkę wymieszać mikserem, aby je rozdrobnić. Ja tak zrobiłam. Dużą łyżką wylewać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Trzeba robić odstępy. Piekłam na dwóch po osiem sztuk. ok. 8-10 minut w 160* z termoobiegiem.